• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Ardahan Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Online Kayıt : 16 Temmuz – 06 Ağustos 2018

Evrak Teslimi Son Gün: 06 Ağustos 2018 Posta veya Kargo yolu ile

Göğüs Numarası Dağıtımı : 09 Ağustos 2018

Özel Yetenek Sınavı : 09 – 11 Ağustos 2018

Aday Listelerinin İlanı : 15 Ağustos 2018

İtiraz Değerlendirilmesi : 17 Ağustos 2018

Kesin Kayıt İlanı : 27 Ağustos

Sınav Sistemi

Baraj Puanı :150 Puandır.

Kontejanlar

Beden Eğitimi Bölümü : 21 Erkek 13 Bayan Milli Sporcu 6 Toplam 40

Spor Yöneticiliği I. Öğretim : 21 Erkek 13 Bayan Milli Sporcu 6 Toplam 40

Spor Yöneticiliği II. Öğretim : 25 Erkek 15 Bayan  Toplam 40

 

Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Parkuru

1. “BAŞLA” komutu ile aday, beceri-koordinasyon testine fotosel aralığından geçerek başlar.

2. Kurallara uygun şekilde yapılmayan istasyonlar, hakemlerin uyarısı ile istasyonun doğrusu tamamlanıncaya kadar tekrarlatılacaktır. Sınav Alt Kurulu tarafından diskalifiye edilenler ve sınavı terk edenler, hesaplamaya dahil edilmeyeceklerdir.

3. Koordinasyon Parkurunda, sınava alınan 10 kişilik grup testi tamamladığında göğüs numarası sırasına göre adaylardan ikinci haklarını kullanmak üzere teste alınacaktır. Aday isterse ikinci hakkını kullanmayabilir. Aday, sınav salonunu terk etmeden ve sınav sırasını kaybetmeden, iki hakkını da kullanmalıdır. Adayın “en iyi” derecesi, Koordinasyon Parkuru Puanı hesaplamasında kullanılacaktır. Koordinasyon Parkuru sırasında, parkuru hatasız tamamlama sorumluluğu adaya ait olmak üzere, herhangi bir hata yapıldığında hakem, adayı uyaracaktır. Aday, bu uyarıya uymak zorundadır.

4. Koordinasyon beceri parkuru testinde yapılacak hareketler (Şekil 1)'de ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

1. İstasyon: Öne Takla

2. İstasyon: Denge Tahtasından Geçiş

3. İstasyon: Çift Ayak Sağ-Sol Sıçrama

4. İstasyon: Alt-Üst Engel Geçme

5. İstasyon: Top Taşıma

6. İstasyon: Hentbol

7. İstasyon: Voleybol

8. İstasyon: 30 m Sprint Koşusu

1. İstasyon: Öne Takla, Aday, bu istasyondaki Jimnastik minderi üzerinde bir (1) kez öne doğru düz takla atar. Düz taklayı yapmayan aday, düz takla yapmak üzere, bu istasyonun başına tekrar döner.

2. İstasyon: Denge Tahtasından Geçiş, Aday, denge sırası üstünden (denge sırasının başında yer alan işaretli alanın üzerine ya da gerisine basarak başlayıp, denge sırasının sonunda yer alan işaretli alanın üzerine ya da daha ilerisine basarak bitirmek şartıyla), yürüyerek ya da koşarak geçer. Denge sırasının üzerinden erken (tamamlamadan) düşülmesi ya da belirlenen kurallara uyulmaması durumunda, başa dönülür ve hareket tekrar edilir.

3. İstasyon: Çift Ayak Sağ-Sol Sıçrama, Belirlenmiş engel üzerinden adayalar sağ-sol

beş (5) kezçift ayak ile sıçrama hareketini yapar.

4. İstasyon: Alt-Üst Engel Geçme, Aday, başlangıç noktasından itibaren yön işaretlerine uymak şartıyla, sıçrayarak yüksekliği 50 cm olan engelin üzerinden geçer, yüksekliği 80 cm olan engelin altından geçer; yine aynı şekilde yüksekliği 50 cm olan engelin üzerinden geçer ve son olarak yine yüksekliği 80 cm olan engelin altından geçerek diğer istasyona devam eder.

5. İstasyon: Top Taşıma, Aday, belirlenen platform üzerinde; istediği kasadan topu alarak diğer taraftaki aynı renkli kasaya taşır. Bu işlem kasalardaki toplar yer değiştirene kadar ve aynı renk toplar aynı renk kasalarda oluncaya kadar devam eder. Aday, iki topu aynı anda taşıyamaz. Topların herhangi birinin kasadan dışarı çıkması ya da dışarıda olması durumunda, aday o topu kasaya yerleştirmedikçe teste devam edemez.

6. İstasyon: Hentbol, Aday, duvardan gelen topu saymaya başlamak üzere işaretli bölgeden üç (3) adet duvarda pas yapar. Atışlar yerinden yapılmalıdır. Topun kaçırılması halinde aday atış bölgesine gelir ve kaldığı yerden saymaya devam eder. Aday 3 adet pası tamamladıktan sonra hentbol topunu aldığı kasaya geri koyarak istasyonu tamamlar.

7. İstasyon: Voleybol, Aday, duvardan gelen topu saymaya başlamak üzere zeminden duvara olacak şekilde işaretli bölgeden toplam üç (3) adet smaç vuruşu yapar. Topun kaçırılması halinde aday atış bölgesine gelir ve kaldığı yerden saymaya devam eder. Aday 3 adet pası tamamladıktan sonra voleybol topunu aldığı kasaya geri koyarak istasyonu tamamlar.

8. İstasyon: 30 m Sprint Koşusu, Aday, belirlenmiş alan içerişinde, yüksek hızda koşu 30 m koşusunu tamamlayarak bitiş çizgisinindeki fotoselden geçerek Koordinasyon Parkurunu tamamlar.


Ardahan Üniversitesi
Ardahan Üniversitesi
Sınav Tarihi

 

Özel Yetenek Sınavı : 09 – 11 Ağustos 2018

 

 

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 21 Erkek 13 Bayan 6 MS
Spor Yöneticiliği Bölümü 21 Erkek 13 Kadın 6 MS
Spor Yöneticiliği Bölümü II. Öğretim 25 Erkek 15 Kadın

 

 

Baraj Puanı
150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Koordinasyonu iyi olan baraj puanını geçen adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR