• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Yozgat Bozok Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu 2018

Yozgat Bozok Üniversitesi 2018 Besyo Özel Yetenek Sınavı

Yozgat Bozok Üniversitesi Besyo özel yetenek sınavı kayıt tarihi olarak 02 Ağustos -09 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Özel yetenek sınavı 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yozgat Bozok üniversitesi sadece koordinasyon parkuru ile öğrenci alımını gerçekleştirecektir. Engelli adayların özel yetenek sınavı 11 Ağustos 2018 saat 13.30 tarihinde yapılacaktır. Sonuçlar 19 Ağustos 2018’te  Bozok üniversitesi sitesinde yayınlanacaktır. Sınav ücreti 100 TL’dir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği için  TYT baraj puanı Normal Lise ( NL ) 200 puan Milli Sporcu ( MS ) ve Spor Lisesi  (SL) için 160 puandır.

Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümleri için TYT baraj puanı Normal Lise (NL) 170  puandır. Spor Lisesi (SL) ve Milli Sporcu (MS) için 160 TYT puanıdır. Kontejanlar her bölüm için 60 kişidir.

BÖLÜMLER                                            TYT BARAJI                                                KONTENJAN

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü       200 puan ( NL) 160 puan ( MS-SL) 60

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (1. Öğretim)             170 Puan ( NL) 160 Puan ( MS-SL) 60

Antrenörlük Eğitimi Bölümü (2. Öğretim)             170 Puan ( NL) 160 Puan ( MS-SL) 60

Spor Yöneticiliği Bölümü (1. Öğretim)   170 Puan ( NL ) 160 Puan ( MS-SL) 60

Spor Yöneticiliği Bölümü (2. Öğretim) * 170 Puan (NL) 160 Puan ( MS-SL) 60

Koordinasyon Parkuru

1.İSTASYON: Aday fotosel dikmelerinin arasından geçerek zamanı başlatır ve 3 metre koştuktan sonra yere yerleştirilmiş olan minder üzerinde öne takla hareketi yapar. Öne takla hareketi ayakta başlayıp ayakta bitecektir.

2.İSTASYON: Takla hareketini bitiren aday daha sonraki istasyonda yerden 65 cm. yüksekliğindeki denge tahtasına çıkar ve 5 metre uzunluğundaki denge tahtasının tamamını kat ederek bu istasyonu tamamlar. Her aday bu istasyonu kat ederken denge tahtası üzerinde başlangıç ve bitiş için işaretlenmiş alanlara basmak zorundadır. Aday denge tahtasından düştüğü takdirde denge tahtasının başlangıç noktasına geri döner ve ilgili bölüme baştan başlar.

3.İSTASYON: Denge aletinden inen sporcu, 6 metre koştuktan sonra yerden

40 cm. yüksekliği bulunan, 3 metre uzunluğundaki jimnastik sırasının üzerinden kapalı bacak olarak toplamda 5 adet sıçrama yapar. Sıçramaların çift ayak yapılması zorunludur. Sıçramaya başlama yeri ve sıçrama bölgesi jimnastik sırasının üzerinden olmak koşulu ile serbest bırakılmıştır.

4.İSTASYON: Jimnastik sırasında sıçrama istasyonunu bitiren aday, yönlendirme çizgileriyle belirtildiği üzere huninin sağından dönerek bir sonraki istasyona geçer. Aday yerde hazır bulunan sağlık topu taşıma düzeneğinde, yan yana bulunan 2 halkanın içinde yer alan, 3 kg ağırlığındaki sağlık toplarından herhangi birini boş halkalardan birinin içine taşır. Daha sonra 2. sağlık topunu diğer boş halkanın içine taşır. Topların taşınmasında öncelik sırası yoktur. Aday ilk veya son bırakacağı topu kendi seçer ve yine kendi istediği iki boş halkadan birinin içine bırakır. Aday sağlık toplarının alındığı halkalara top bırakamaz.

5.İSTASYON: Son topu bırakan aday, yönlendirme çizgileriyle belirtildiği üzere huninin sağından dönerek engel geçiş parkuruna doğru ilerler. Bu bölümde aday, 2 metre aralıklarla konulmuş 60 cm, 100 cm. ve 60 cm. yüksekliğindeki üç engelin birincisinin üzerinden, ikincisinin altından ve son engelin üzerinden geçmek zorundadır. Engel geçişi sırasında engellerden herhangi birisini deviren aday, engeli yerine koyar devirdiği yerden devam eder.

6.İSTASYON: Son engelin üstünden geçen aday 3 metre boyunca bir sonraki istasyona doğru koşar. 2 metre aralıklarla, birbirine çapraz yönde dizilmiş hunilerin arasından slalom yaparak geçer. Adaylar bu bölümde hiç bir slalom hunisini atlamadan tümünün etrafından geçmek zorundadırlar. Aday huni düşürürse, düşürdüğü huniyi düzeltip kaldığı yerden devam eder. Slalom bölümünü tamamlayan aday yönlendirme işaretleriyle belirtilen yönde, 12,30 metre koşarak bitiş fotosel direklerinin arasında geçerek parkuru bitirir. Adayların parkur bitiminde yer alan fotosel direklerinin arasından geçerek parkuru bitirmeleri zorunludur.

Erkek Adaylar Parkur Puan Sıralaması : 24.00 saniye 100 Puan 48.51 saniye 1 puan olarak değerlendirilecektir.

Kadın Adaylar Parkur Puan Sıralaması : 29.00 saniye 100 Puan 53.51 saniye 1 puan olarak değerlendirilecektir.


Yozgat Bozok  Üniversitesi
Yozgat Bozok Üniversitesi
Sınav Tarihi

10 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 60                          
Antrenörlük Eğitimi Bölümü  60
Antrenörlük Eğitimi Bölümü II. Ö.  60
Spor Yöneticiliği Bölümü  60
Spor Yöneticiliği Bölümü II. Ö. 60

 

Baraj Puanı
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği TYT baraj puanı Normal Lise 200 puan Milli Sporcu ve Spor Lisesi için 160 puandır.Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümleri TYT baraj puanı Normal Lise 170 puandır. Spor Lisesi ve Milli Sporcu 160 TYT puanıdır.
Kimler Düşünebilir
Sınav Ücreti 100 TL.

BENZER KILAVUZLAR