• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Adana Çukurova Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Sınav Tarihi: İnternet sistesinde yayınlanır.

Sınav Sistemi: Öğr. 20m mekik koşusu, 30m sürat koşusu Ant. Her branş için farklı
özgeçmiş: var

Baraj Puanı: Milli sporcu ve Spor lisesi 180 puan, Normal lise öğr. 260 ant. 200 puandır.

Ant. Bölümü 2 yıllık lisans zorunlu

Bayan Adaylar minumum 45 Erkek adaylar minumum 85 adet mekik koşusu koşmak zorundadırlar. Bayanlar 30m minumum 4.90 Erkekler 4.25’dir.

Kontejanlar

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü

17 Erkek 17 Bayan 6 Milli sporcu

Antrenörlük Bölümü

32 Erkek 29 Bayan 11 Milli sporcu

Çukurova Üniversitesi 20 Metre Mekik Koşusu

Aday test süresince 20 m’lik parkurun bir ucundan diğer ucuna devamlı koşmaktadır (Şekil 1). Test sırasında adayın koşu temposu cihazın verdiği sinyaller ile sağlanmaktadır. Öyle ki, başlangıçta 8 km/saat olan hız her dakika artmakta ve sinyallere adayın uyması istenmektedir. Bu uyum, adayın 20 m’lik parkurun bitiş çizgisine ulaşması ile cihazdan duyduğu sinyalin eş zamanlı olması anlamına gelmektedir. Adayın sinyalden önce en az bir ayağının havadan veya yerden 2 m’lik emniyet alanına girmiş olması gerekir. Sinyalin duyulduğu anda 2 metreden daha uzun bir mesafede kalan veya 20 m’lik alanın dışına her iki ayağın izdüşümü havadan veya yerden geçmeyen aday karşısındaki görevli tarafından kırmızı kart indirilerek 1. kez uyarılır. Aday 1. uyarı sonrası temposunu artırarak sinyalden önce karşı taraftaki 2 m’lik alana girdiğinde 1. uyarısı iptal edilir.

Üst üste 3 uyarı alan aday testi tamamlamış olarak kabul edilir. Sinyalle eş zamanlı olarak 2 m’lik emniyet alanına girmeyi başaran ve her iki ayağıyla bitiş çizgisi dışına çıkan aday herhangi bir uyarı almayacak ve dayanıklılık kapasitesinin elverdiği ölçüde testi sürdürebilecektir.

Sinyalden önce gelen aday sinyali beklemek zorundadır. Sinyal çaldığı sırada emniyet alanına girmeden veya içeriden dönerek 2 m’lik alanın dışına her iki ayağı ile çıkmadan devam etmek isteyen aday “dışarı çık” diye sözlü olarak uyarılır, uyarıya rağmen hatasını düzeltmeyen aday diskalifiye edilir. Adayın doğru olarak yaptığı en son mekik sayısı değerlendirilir.

 


Adana Çukurova Üniversitesi
Adana Çukurova Üniversitesi
Sınav Tarihi

İnternet sistesinde yayınlanır.

Sınav Sistemi
Öğr. 20m mekik koşusu, 30m sürat koşusu Ant. Her branş için farklı
Özgeçmiş
Ant. Bölümü 2 yıllık lisans zorunlu
Bölümler Kontejan

Öğretmenlik Bölümü 17 E 17 B 6 MS
Antrenörlük Bölümü  32 E 29 B 11 MS

Baraj Puanı
MS ve SL 180 puan, NL Öğr. 260 Ant. 200 puandır.
Kimler Düşünebilir
Öğretmenlik bölümüne başvuru hakkı olan Sınavlardan iyi puan toplayacak adaylar veya TYT'si yüksek sınavlarda ortalama puan toplayacak adaylar. Antrenörlük bölümünde TYT'si normal Branşı iyi olan adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR