• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Spor Bilimleri Fakültesi  (Sports Science Faculty)

Spor Bilimleri Nedir?

Spor Bilimleri sporun bilimsel açıdan incelenen bilim dalıdır. Spor Bilimleri ülkemizin içinde bulunduğu durumdan, ihtiyaçların karşılanması gereken önemli bir bilim dalıdır. Sporun ve Sporcunun en iyi şekilde en iyi şartlar altında çalışabilmesini inceleyen bilim dalı ve eğitim alanıdır. Spor bilimlerinin kökeni  beden terbiyesidir. Daha sonraki yıllarda adını BESYO ( Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ) daha sonrasında da SBF(Spor Bilimleri Fakültesi) olarak anılmaya başlanmıştır. Ancak bütün üniversiteler henüz fakülteleşmeye başlamadığı için halen Besyo’lar da mevcuttur. Spor Bilimleri Sporun ruhunu yapısını ve toplumun temel bir taşı olduğu gerçeğini en iyi öğreneceğiniz alandır.

Spor Bilimleri Fakülteleri ( SBF )

Spor Bilimleri ülkemizde 4 yıllık eğitimler veren kurumdur. Bu eğitimler başta beden eğitimi öğretmenliği olmak üzere spor yöneticiliği, rekreasyon bölümü ve antrenörlük bölümleridir. Bunların hepsi sporu ayrı ayrı fakat birbirinden uzak olmayan eğitimler vermektedir.

Sporun en iyi şekilde uygulayabilmek amaçlanır. Sporun sistemlerini kurallarını toplum üzerindeki etkilerini fiziksel gelişimlerini ve bedensel gelişimini inceler. Aynı zamanda sporun, sporcu üzerinde yarattığı etkiyi inceler.

Spor Bilimleri Dersleri

Spor Bilimleri Spor ve Toplum, Spor Sosyoloji, Anatomi, Beden Eğitimi, Spor Yönetimi, Antrenörlük, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Rekreasyon Eğitimleri başlıca dersleri arasında sayabiliriz. Spor Bilimlerinin bu dersleri vermekteki asıl amaç sporun, sporcunun ve toplumun en doğru şekilde yararlı bir biçimde sporu kullanması yatmaktadır.

Spor Bilimleri Sınav sistemi

Spor Bilimleri Üniversitelerin  %90’nında özel yetenek sınavlarıyla öğrenci almaktadır. Bu sınavlar   üniversite üniversite değişiklik gösterebilirler. Örneğin; bir üniversitede bu iki aşamalı iken, başka bir üniversitede bu sayı teke de inebilir veya dörde de çıkabilir. Genel olarak sınavlar 2 aşamalı yapılmaktadır. Bunlar branş ve koordinasyondur. Bazı  üniversitelerde özgeçmiş etkili ve zorunludur.Bazılarında zorunlu değildir. Bunların dışında kalan sınav sistemide genellikle çeviklik ve  fiziksel dayanıklılık testleridir.

Spor bilimlerine hazırlık

Spor Bilimlerine hazırlık süreci  başlıca bir sorundur aslında bizim bu konudaki düşüncemiz kişilerin ilk önce spor bilimlerini ve besyo’yu iyi anlayabilmeleri ortalama 8 ay olan bu hazırlık sürecinde kurslarda aslında öğrenciler gibi birbiriyle yarışmaktadır. Bunun sebebi  başarı oranlarını düşürmemek  bizim tavsiyemiz kurs sahibinin ve antrenörlerinin bilgi düzeylerini ölçmek ve başarı oranlarını kontrol  etmek ve kaç senedir bu işin içinde olduklarını sorgulamak ama bu yinede onların yeterince başarılı olduğunu göstermez sadece sizleri bilgi sahibi yapar. Benim için iyi bir besyo kursunda bulunması gereken özellikler;

Kurstaki antrenör sayısı

Antrenörlerin deneyimleri

Kurs kaç branşta eğitim verebiliyor

Kurs kaç ay eğitim veriyor

Kursta kullanılan materyaller yeni sistem mi

Kursun kendine ait ölçüm cihazları mevcut mu

Kurs  her alanda farklı deneyimli antrenör kullanıyor mu yoksa tek bir hoca hepsine mi bakıyor

Kursun atletizm ve koordinasyon hocalarının bilgi düzeyi

Kursun ulaşımı

Kursun bir önceki sene başarı düzeyi

Kurs sizinle sözleşme yapıyor mu

Kursun size vadettiği şeyleri yapmadığında sözleşmeden caymanıza olanak sağlıyor mu

Kursun fiyatı size vaadedilenlerle doğru orantılı mı  yani çok şey vadedip az ücret istemesi ya da az şey vadedip çok fiyat çıkarması yanlıştır.

Kısaca anlatmak istediğim kursun ücreti elbette ki önemli arkadaşlar ama ücretten daha önemli olan bir şey varsa o da sizlerin geleceğidir.Az ücret ödeyip veya çok ücret ödeyip deneyimsiz ve bilgisiz kurslara gitmeyiniz ödeyeceğiniz ücreti az veya çok olarak sınıflandırmayınız.Sizlere verilecek olan eğitime göre sınıflandırınız.O zaman gerçekten hakeden bir kursa kayıt yaptırmış olursunuz ve daha olum sonuçlar alırsınız…