• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Online Kayıt Tarihi: 6 Ağustos – 12 Ağustos 2018

Özel Yetenek Sınavı Tarihi: 15 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 28 Ağustos – 30 Ağustos 2018

Kesin Kayıt Liste Tarihi: öğr. 3 Eylül 2018 ant. 10 Eylül 2018 ant.2. 14 Eylül 2018

Sınav Sistemi: Koordinasyon

Baraj puanı: 220 puan, Milli sporcu 150 puan ve Engelli 100 puandır.

Kontejanlar

Beden Eğitimi Bölümü

25 Erkek 20 Bayan 8 Milli sporcu 5 Engelli aday

Antrenörlük Bölümü 

30 Erkek 24 Bayan 9 Milli sporcu 6 Engelli aday

Antrenörlük Bölümü II. Ö.

20 Erkek 16 Bayan 5 Milli sporcu 4 Engelli aday

Karamanoğlu Mehmet bey Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Parkuru

 1. İstasyon: Aday hazır olunca başlangıç çizgisinden geçerek fotoseli başlatır. 200 cm boyunda ve 100 cm eninde olan minder üzerinde düz takla atarak bir sonraki istasyona geçer.

2. İstasyon: Aday 1. istasyonu tamamladıktan sonra, iç çapı 60 cm olan 6 adet araba lastiğinin içerisine sırasıyla tek ayak basarak geçer. Aday lastik içine basmadan veya üzerine basarak geçerse en son içine bastığı lastiğe geri döndürülür.

3. İstasyon: 2. istasyonu tamamladıktan sonra, ilk engelin (kadınlarda 60 cm, erkelerde 70 cm) altından sonraki engelin (kadınlarda 70 cm, erkeklerde 80 cm) üzerinden atlayarak diğer istasyona gider. Aday herhangi bir sebepten dolayı engel yıkar veya engeli yerinden çıkarırsa, engeli kaldırmak veya yerine takmak zorundadır.

4. İstasyon: Aday 3. istasyonu tamamladıktan sonra, belirlenen noktadan başlayıp futbol topunu ayağıyla 2 m mesafesi olan hunilerin arasından belirlenen noktaya kadar sürer. Belirlenen son noktadan sonra futbol topunu kasaya elle bırakır. Hunileri atlarsa veya belirlenen çizgiden önce topu eline alırsa bir önceki huniden başlayarak istasyonu tamamlar.

5. İstasyon: Aday 4. istasyonu tamamladıktan sonra, Başlangıç ve bitiş noktaları belirli olan yüksekliği 70 cm, uzunluğu 5 m ve genişliği 10 cm olan denge aletine çıkar ve denge aletini boydan boya yürüyerek veya koşarak geçer. Aday denge aletinin üzerinden düştüğünde, istasyonun başına tekrar döner ve istasyonu tekrarlar.

6. İstasyon: Aday 5. istasyonu tamamladıktan sonra, sıçrama testine gelir. Aday sıçrama testinde bulunan 6 adet engeli, sırasıyla çift ayak sıçrayarak geçer ve istasyonu tamamlar. Engeller; 1.ve 4. engel 35 cm, 2. ve 3. engel 40 cm, 5. ve 6. engel ise 30 cm yüksekliğindedir. Eğer aday; yanlış bölgeye sıçrar, engel üzerine basar, sıçramadan yürüyerek veya tek ayak ile engel geçişi yaparsa hata kabul edilir ve istasyona bir önceki engelden devam eder.

7. İstasyon: Aday 6. istasyonu tamamladıktan sonra, belirlenen noktadaki kasadan aldığı voleybol topunu yüksekliği kadınlarda 250 cm, erkeklerde 275 cm ve iki direk arasında 30 cm gerili olan filenin üzerinden önce sağdan sola daha sonra soldan sağa olmak üzere atar ve çift elle tutarak topu belirlenen kasaya bırakır.

8. İstasyon: Aday 7. istasyonu tamamladıktan sonra, yerden yüksekliği 70 cm olan farklı renk ve numaralı kasanın içindeki, (kadınlarda 3 kg ve erkeklerde 5 kg) sağlık toplarını aralarında 3 m mesafe bulunan aynı renk ve numaralı kasanın içine taşıyarak bırakır. Aday, topu yanlış kasaya bırakır, tek seferde birden fazla top taşır veya sağlık topunu kasaya koyduktan sonra düşürür ve düşen sağlık topunu düzeltmezse aday doğru kasaya topu koymadan bir sonraki istasyona geçemez.

9. İstasyon: Aday 8. istasyonu tamamladıktan sonra 30 m koşu testine gelir. Aday aralarında 10 m mesafe bulunan slalom çubukları arasından geçer istasyonu tamamlayarak fotoseli durdurur. Aday slalom çubuklarını devir ise düzelterek kaldığı yerden devam eder.

Bitiş çizgisinden geçerken fotosele çarpan veya deviren adaylar diskalifiye edilir. Aday tüm vücudunu çizgiden geçirerek fotoseli durdurmalıdır. Aday bitiş çizgisinden önce kendisine avantaj sağlayacak şekilde elini göstererek fotoseli durdurursa diskalifiye edilir.


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Sınav Tarihi

15 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan

Öğretmenlik Bölümü         25 E 20 B 8 MS 5 Eng.
Antrenörlük Bölümü          30 E 24 B 9 MS 6 Eng.
Antrenörlük Bölümü II. Ö. 20 E 16 B 5 MS 4 Eng.

Baraj Puanı
220 puan, MS 150 puan ve Eng 100 puandır.
Kimler Düşünebilir
Koordinasyonu çok iyi olup puanı düşük, Puanı yüksek koordinasyonu normal adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR