• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

BEDEN EĞİTİMİ: Vücut sağlığını güçlendirmek ve psikolojik sağlığı korumak amacıyla araçlı ya da araçsız olarak yapılan hareketler bütünüdür.

SPOR:Belirli kurallara ve tekniklere uyularak yapılan,bedensel gelişmeye yararlı, eğlenmek ve yarışmak amacı da bulunan beden hareketlerin tümüdür.

BEDEN EĞİTİMİ

SPOR

YARIŞMA DEĞİLDİR.

YARIŞMADIR.

REKLAM ARACI DEĞİLDİR.

REKLAM ARACIDIR.

MESLEK DEĞİLDİR.

BİR MESLEKTİR.

ÜRETİME KATKI SAĞLAMAZ.

ÜRETİME KATKI SAĞLAR.

SEYİR VASITASI DEĞİLDİR.

SEYİR VASITASIDIR.

POLİTİKA ARACI OLARAK KULLANILAMAZ.

POLİTİKA ARACIDIR.

PROFESYONEL BİR UĞRAŞI OLARAK YAPILMAZ.

PROFESYONEL BİR UĞRAŞI OLARAK YAPILABİLİR.

 

Spor bir çok şekilde hayatımızda yer alıyor. Seveni sevmeyeni bir şekilde spora ulaşıyor bunlardan dolayı politika derinden etkiliyor. Çünkü ister istemez ülkemizden birileri dünyaca ünlü arenalarda başarı elde ettiğinde halkın yaşadığı gururdan tutunda diğer ülkelerin ülkemizi tanımasında çok büyük bir rol oynuyor.

Hatta ve hatta öyle ki ülke başkanları bile başarılı olan sporcular ile yakından ilgileniyor onlara destek oluyor ve bu sayede başarının arkasında durduğunu desteklediğini göstererek ilgili bir profil oluşturuyor halk için.

Sporda başarılı olan birey çok büyük şeylere yol açabilir. Bunlar örneklendirerek bitmez ama en büyük örnekleri olarak iki isim verebilirim. Muhammed Ali CLAY ve Naim Süleymanoğlu'dur.

Beden eğitimi ise sporun yanında bu söylemlerimden dolayı biraz sıradan kalmış olabilir ancak kesinlikle böyle bir sıradanlık söz konusu değil. Çünkü her birey kendi bedenini eğitmelidir. Her birey çocuğuna kendine etrafındakilere bunu aşılamalıdır. Beden eğitimi hareketlerine egzersiz diyebiliriz ve bu egzersizler ufak bir çivi çakmak gibi ülkenin kültürünü yaşam standartlarını görüp yükseltmemizde rol oynar. En azından kendi düşüncem bu şekilde her ne kadar sosyal ve spora yakın kalır isek dışarı çıktığımız sohbetlerde bulunduğumuz için yolunda gitmeyen şeylerin daha çabuk farkına varırız. Bu da değişimi getirir. Beden eğitimi de spor kadar olmasa bile özgüveninizi yerinize getirir.