• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

2018 Senesi sınavlarının ve haziran ayına alınması ile birlikte  ve sınav sistemininde değişmesinden dolayı  bu sene BESYO ve SBF sınavlarınında da ufakta olsa değişiklikler olacaktır. Hazırlanan bütün adaylarının genel merakı her sene olduğu gibi sınavların baraj puanlarıdır. Hali hazırda ÖSYM’den gelen son Öğretmenlik bölümü sınırları ile birlikte bu barajın 240.000’e geçmesi ile birlikte öğretmenlik bölümleri büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

NOT: 240.000 barajının değişmesini gönülde her aday gibi besyo bilgiler olarak bizlerde üniversitelerin PUAN ve SIRALAMA  tercihlerinin geri verilmesini istiyoruz.

2018 BESYO ve SBF Puanları Ne Zaman Açıklanır?

Besyo ve Sbf’lerin bu seneki sınav sistemi ve tarihlerinin değişmesinden dolayı ve bu sene bazı üniversitelerinde Spor bölümleri ile alakalı BESYO ve SBF açılması veya açılmaşı için çalışmaların yapıldığının haberini almaktayız. TYT  sınavlarının 23 Haziran günü yapılacağının açıklanmasından dolayı bu sınavların sonuçları ise temmuz ayında açıklanacak olmasından ötürü en yakın  BESYO ve SBF’lerinin bölümlerinin sınavları Temmuzun ortasında olması beklenmektedir.

BESYO ve SBF’lerin Özel Yetenek Baraj Puanları

Bu bölümlerin baraj puanlarının geçen senekinden farkı  ÖSYM’nin yaptığı öğretmenlik bölümleri için 240.000 barajını getirmiş olmasından dolayı eğer herhangi bir farklılığa gidilmeği takdirde bütün öğretmenlik bölümleri ortalama olarak 280 puan ile 300 puan arasında olacaktır.  Diğer bölümler ise ortalama olarak  geçen seneki baraj puanları ile aynı olacağını düşünmekteyiz.

BESYO ve SBF’lerin Sınav Tarihleri  Ne Zaman Olur?

Besyo ve SBF’lerin bu sene sınav tarihlerinin Temmuz ayının ortasında başlayıp eylül ayına kadar devam edecektir. Burda asıl sorulması gereken 2.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 80 ile ortalama 90 tane üniversitenin sınavları yapacak olmasıdır.

Ortalama olarak 2.5 aylık süreçte her üniversite sınavının 4 günlük bir süreci olduğunu düşünürsek ortalama her sınav süresine ortalama 8 tane üniversitenin aynı anda sınav yapacağını düşünmekteyiz. Bu demek oluyor ki 8 üniversiteden adayın yalnızca birinin sınava girebileceğidir. Onun için adayları bu sene daha aktif ve daha sıkı çalışmaları gereken bir yıl olacağını şimdiden söylemeliyiz.