• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

İkinci öğretimden birinci öğretime geçiş mümkün müdür?

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakülteleri veya diğer bölümler farketmeksizin şartlarını yerine getirdiğiniz takdirde hem bölümler arası geçiş hem de  ikinci öğretimden birinci öğretime veya birinci öğretimden ikinci öğretime geçiş yapabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz durumdan dolayı iş vb. durumlardan dolayı insanlar birinci öğretimden ikinci öğretime geçme isteğinde bulunabiliyorlar. Yazımın en önemli kısmı öncelikle ikinci öğretimden birinci öğretime geçmek isteyen arkadaşları ilgilendiriyor.

İkinci Öğretimden Birinci Öğretime Geçiş Şartları

İkinci öğretimden birinci öğretime geçiş için aslında tek bir şart var diyebiliriz. Bu şart bulunduğunuz bölümde ilk %10 luk başarı durumuna girmek zorundasınız bu duruma girdikten sonra  başarılı bulunduğunuz dönemi takip eden dönem içerisinde sadece o dönem için birinci öğretim harcı yatırırsınız. Fakat diğer dönem yeniden normal öğreniminizi ödersiniz.

Birinci öğretimden ikinci öğretime geçiş şartları;

arkadaşlar bulunduğunuz okulda ikinci öğretim varsa eğer böyle bir şansınız bulunur.Fakat  ikinci öğretim yok ise başka bir üniversiteye  yatay geçiş başvurusunda bulunarak geçebilirsiniz.Bulunduğunuz üniversitede ikinci öğretim var ise  geçiş için üniversitenin belirlediği şartları sağlayıp geçebilirsiniz.

Yatay Geçiş Şartları Nelerdir ?

Bulunduğunuz üniversite ile geçmek istediğiniz üniversite arasındaki puan farkı

YGS, yeni sisteme göre TYT puanınızın gitmek istediğiniz okulun puan türünün o puan türüne göre hesaplanmış olması

Okuduğunuz okuldaki bölüm ortalamanızın  2 ve daha yukarısı olması ama bizim size tavsiyemi 2.5’un yukarısında olması

Yatay geçiş, okulların  bölüm kontejanlarının  belirli bir  yüzdesi kadar yatay geçiş hakkı tanınır.

Disiplin vb  şuçunuz var ise başvuruda bulunamazsınız.

Özellikle beden eğitimi bölümlerinde hazırlanan öğrencilere tavsiyemiz  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Bilimler Fakültelerine hazırlanırken bu sınavların %50’sini TYT, %50'sini de özel yetenek sınavı olarak düşünmeleridir. İkisi de birbiri ile bağımlıdır. Tek taraflı çalışma yapmayınız.

NOT: Eğer 2. Öğretimden 1. Öğretime geçmek gibi bir düşünceniz var ve işe ve bunu gerçekleştiremiyorsanız. Öğretmenlerinize ricada bulunarak 1.  Öğretim derslerine girebilirsiniz.

Eğer yazılarımızın devamı gelmesini istiyorsanız lütfen aşağıdaki alandan yorum, beğen ve paylaş bölümlerini kullanınız.