• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Ordu Üniversitesi

 1- Çift Ayak Kasaya Sıçrama: Başlangıç noktası İlk çıkış çift ayak kasaya çıkış ve kasadan iniş.  

 2- Düz Takla: Aday, cimnastik minderinde kurallara uygun olarak ense ve iki omuzu yere temas edecek  şekilde öne düz takla yapacaktır. Nizami olarak öne düz takla yapamayan aday istasyonu tekrarlayacaktır.  

3- Denge: Aday, denge aleti üzerinden koşarak veya yürüyerek geçecektir. Denge aletinin herhangi bir noktasından düşen aday en son temas ettiği noktadan tekrar denge aleti üzerine çıkarak istasyona devam edecektir. Denge aletinin ön ve arka kısmı (başlangıcı ve bitişi) slalom çubuklarıyla sınırlandırılmıştır. Aday, denge istasyonuna girişi ve denge istasyonundan çıkışı bu slalom çubuklarının arasından yapacaktır.  

 4- Engel Geçişi: Aday, birinci engelin altından, ikinci engelin üzerinden ve üçüncü (son) engelin altından geçerek bu istasyonu tamamlar. Aday engel geçişi sırasında engeli devirirse veya engel çubuklarını düşürürse her engel için 1 saniye ceza puanı adayın toplam koordinasyon test süresine eklenir. Aday engelleri sırasıyla geçmez veya engellerden birini pas geçerse 4. istasyonun başına döner. 

  5- Top Atma Çizgisi: Aday, pas atışı öncesi bu çizgiyi geçmeden pas atışını gerçekleştirecektir. Atış sırasında çizgiyi geçerse atış baştan tekrarlanır. 

  6- Pas Potası: Aday, sepetten almış olduğu topu 3 defa arka arkaya Pas Potasına atıp tutar ve tuttuğu topu sepete tekrar koyar. Atış sırasında Topu düşürür veya Topu elinden kaçırır ise 3 atışı tamamlaması istenir. Ayrıca, atış sonunda sepete bırakılan top sepetten çıkar ise topu tekrar yerine koymadan diğer istasyona geçemez.  

 7-  Slalom: Aday, uzaklıkları işaretlenmiş  6 kulenin her birinin arasından geçerek slalom koşusunu tamamlar. Aday slalom geçişi sırasında slalom kulelerini devirirse her kule için 1 saniye ceza puanı adayın toplam koordinasyon test süresine eklenir. Aday kuleleri sırasıyla geçmez veya kulelerin birini pas geçerse Slalomun başına döner.

   8- Top Değiştirme: Aday, 3 farklı renkteki kutuda bulunan topları çapraz olarak birer birer (tek- tek) aynı renkteki kutuya taşıyarak yerlerini değiştirir. Bu istasyonda; topların yeri değiştirilmezse, top kasa içerisine girmezse, top kasadan çıkarsa veya top kasaya götürülmek yerine uzaktan atılırsa hata olarak sayılacak ve adaydan hatasını düzeltmesi istenecektir.

 9-  Atlama Beygiri: Aday, atlama beygirinin üzerinden vücudunun tamamını geçirmek zorundadır. İstediği gibi atlayarak BİTİŞ noktasına gider. Atlama beygirinin yanından geçmek veya altından geçmek hata olarak sayılacak ve adaydan tekrar atlaması istenecektir.  


Ordu Üniversitesi
Ordu Üniversitesi
Sınav Tarihi

27- 28-29 Temmuz 2016

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü   25 Erkek 15 Bayan
Yöneticilik Bölümü  27 Erkek 18 Bayan
Yöneticilik Bölümü 2 27 Erkek 18 Bayan
Baraj Puanı
150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
YGS Puanı yüksek veya OBP puanı çok yüksek adaylara tavsiye edilir.

BENZER KILAVUZLAR