• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Ankara Üniversitesi

 Özel Yetenek Testinin Uygulanışı

1. Bölüm: Aday fotosel dikmelerinin arasından geçerek zamanı başlatır, yerden 40 cm. yüksekliğindeki denge tahtasına çıkar. Denge tahtasının tamamını kat ederek bu istasyonu tamamlar. Her aday bu istasyonu kat ederken denge tahtası üzerinde başlangıç ve bitiş için işaretlenmiş alanlara basmak zorundadır. Aday denge tahtasından düştüğü takdirde denge tahtasının başlangıç noktasına geri döner ve ilgili bölüme baştan başlar.

2. Bölüm: Aday yere yerleştirilmiş olan minder üzerinde öne takla hareketi yapar. Öne takla hareketi ayakta başlayıp ayakta bitecektir.

3. Bölüm: Aday yerden 30 cm. yüksekliğindeki denge sırasının üzerinden 5 sağa 5 sola olmak üzere toplam 10 sıçrama yapar. Sıçramaların çift ayakla yapılması zorunludur.Sıçramaya başlama yeri ve sıçrama bölgesi denge tahtasının üzerinden olmak koşulu ile serbest bırakılmıştır.

4. Bölüm: Aday yönlendirme işaretleriyle gösterilen 30mt.’lik alanda koşar.

5. Bölüm: Bu bölümde aday, 2 metre aralıklarla konulmuş 60 cm, 100 cm. ve 60 cm. yüksekliğindeki üç engelin birincisinin üzerinden, ikincisinin altından ve son engelin üzerinden geçmek zorundadır. Engel geçişi sırasında engellerden herhangi birisini deviren aday, engeli kendisi düzeltmek ve devrilen engelin başından teste devam etmek zorundadır.

6. Bölüm: Aday 1,5 metre aralıklarla dizilmiş 6 slalom direği arasından koşar. Adaylar bu bölümde hiç bir slalom direğini atlamadan tümünün arasından geçmek zorundadırlar. Slalom çubuklarını kasıtlı olarak (eliyle ve vücudunun herhangi bir bölümüyle) devirmediği sürece aday koşusuna devam eder. Aday kapı atladığında başlangıç noktasına geri döner ve ilgili bölüme baştan başlar. Parkurun bu istasyonunun geçerli sayılması kararını öncelikle istasyonda görevli jüri üyesi verir.

7. Bölüm: Aday yönlendirmelerle belirlenen koşu alanında 1 tur (140 mt.) koştuktan sonra fotosellerin arasından geçerek testi bitirir. Belirlenen alan dışından koşan adayların testi geçersiz sayılacaktır.


Ankara Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Sınav Tarihi

26 - 28 TEMMUZ 2016

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyondan oluşur.
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Beden eğitimi bölümü 25 Erkek 25 Bayan
Antrenörlük bölümü  30 Erkek 20 Bayan 
Yöneticilik bölümü  25 Erkek 25 Bayan
Baraj Puanı
Baraj puanı 230 milli sporcular ve spor lisesi mezunları 210
Kimler Düşünebilir
YGS ve OBP'si yüksek olan adaylar ve özgeçmisi iyi ve orta olan adaylar başvuruda bulunabilirler.
Yedek sıralaması en çok gelen üniversitelerden birisidir.

BENZER KILAVUZLAR