• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

 1.İSTASYON (ÖNE TAKLA): Aday, “başla” komutunu aldıktan sonra fotosel dikmelerinin arasından geçerek zamanı başlatır ve uzunlamasına bulunan minderin üzerinde 2 kere öne takla atar. 2. Öne taklanın bitiminden sonra aday minder sonundaki huniler arasından geçmek zorundadır. Aday huni dışından geçişlerde öne takla hareketini tekrarlar. Huniler düşürülürse düzelterek devam edilmelidir. Aday istasyonu tamamlayarak bir sonraki istasyona geçer.

2.İSTASYON (DENGE):Aday denge tahtasına çıkar. Denge tahtasının tamamını kat ederek bu istasyonu tamamlar. Her aday bu istasyonu kat ederken denge tahtası üzerinde başlangıç ve bitiş için işaretlenmiş alanlara basmak zorundadır. Aday denge tahtasından düştüğü takdirde, düştüğü numaralı bölgeden devam eder.

3.İSTASYON     (SAĞLIK TOPLARININ      YERLERİNİN        DEĞİŞTİRİLMESİ):Aday  cimnastik kasalarında bulunan 4 adet renkli sağlık topunu teker teker karşı tarafta bulunan toplarla aynı renkteki kutulara aradaki engelden geçerek taşır.

4.İSTASYON (FUTBOL ATIŞ): Aday, kasa içinde bulunan futbol topları ile kalenin karşısında belirlenen noktadan, futbol kalesine atış yapar. Kasada 5 futbol topu bulunur, aday 1 başarılı atış yaptıktan sonra istasyonu tamamlamış sayılır ve bir sonraki istasyona geçer. Aday 1 başarılı atış yapana kadar istasyona devam eder.

5.İSTASYON (BASKETBOL ATIŞ):Aday kasa içinde bulunan basketbol topları ile çizginin gerisine basmak koşulu ile basketbol potasına atış yapar. Kasada 5 top bulunur, aday 1 adet başarılı atış yaptıktan sonra istasyonu tamamlamış sayılır ve bir sonraki istasyona geçer. Aday 1 başarılı atış yapana kadar istasyona devam eder.

6.İSTASYON (HENTBOL ATIŞ):Aday kasa içinde bulunan hentbol topları ile çizginin gerisine basmak koşulu ile belirli bölümleri kapatılmış hentbol kalesine, engel filesi üzerinden atış yapar. Kasada 5 hentbol topu bulunur, aday 1 başarılı atış yaptıktan sonra istasyonu tamamlamış sayılır ve bir sonraki istasyona geçer. Aday 1 başarılı atış yapana kadar istasyona devam eder.

7.İSTASYON (VOLEYBOL PARMAK PAS):Aday kasa içinde bulunan voleybol topunu, çizginin gerisine basmak koşulu ile belirlenmiş alana art arda 3 adet parmak pas yapar. Aday 3 adet isabetli parmak pas yaptıktan sonra topu aldığı kasaya koyarak istasyonu tamamlamış sayılır ve bir sonraki istasyona geçer. Aday topu elinden kaçırması, çizgiye basması yada isabet ettirememesi durumda kasadan top alıp istasyona baştan başlayacaktır. Aday istasyonu tamamlamadan top kasadan dışarı çıkarsa topu kasaya bırakması gerekir.

8.İSTASYON (LABİRENT MEKİK KOŞUSU): Aday 3 kulvardan oluşan parkuru koşar. Dönüşlerde  dikmeleri tutamaz. Devrilen dikme aday tarafından düzeltilir. Kulvar atlayan ve dikmeleri tutan aday istasyonun başına döndürülür. Bu istasyonu kurallara uygun olarak tamamlayan aday fotoseli koşarak (Adayların Fotosel geçişi sırasında alttan geçmeye teşebbüs eder ve bu sırada fotosel durmaz ise aday dönüp fotoseli durdurmalıdır) geçer ve sınavı tamamlar.

NOT: Erkek aday sınav parkurunu 2 dakikada, bayan aday sınav parkurunu 2,5 dakikada tamamlayamaz ise hakemler tarafından diskalifiye edilir.

UYARI:

•Koordinasyon sınavında adaylara iki hak verilecektir.

•Her iki hakta elde edilen en iyi derece değerlendirmeye alınır.

•Değerlendirme dijital sistemle yapılır. Adayın teste başlaması ile sistem otomatik olarak çalışmaya başlar ve testin tamamlanmasıyla sistem otomatik olarak durur. Sistemin göstergesindeki zaman, adayın testi tamamlama süresi olarak kaydedilir.

•İstasyonlarda yapılan hatalar ilgili istasyondaki hakemin uyarısı doğrultusunda, hareketin doğrusu yapılıncaya kadar devam edecek ve zaman yarışmacının aleyhine işleyecektir.

•Test içindeki istasyonlardan herhangi birinin kurallara uygun olarak yapılmadan geçilmesi durumunda aday diskalifiye edilecektir.

•Koordinasyon testi sınavında her aday kendi gurubuyla sınava girmek zorundadır.

•Sınav sırasında sınav ekipmanından kaynaklanabilecek bir hata olduğu takdirde adaya yeni bir hak tanınır.

•Sınav anında meydana gelebilecek herhangi bir sakatlanma veya sağlık sorununda sadece ilk müdahale yapılır. Acil diğer tıbbi konularda tüm masraflar adaya aittir. Sınav sırasında meydana gelebilecek tüm sağlık sorunlarından aday kendisi sorumludur.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Besyo 2017
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Besyo 2017
Sınav Tarihi

6-9 TEMMUZ 2017

Sınav Sistemi
2 Aşamalıdır. 1. Aşama Koordinasyon Parkuru Ön elemedir. 2. Aşama Özgeçmiş
Özgeçmiş
isteğe bağlı
Bölümler Kontejan

Beden Eğitimi Bölümü

15 Bayan 25 Erkek

 

Antrenörlük Bölümü 

15 Bayan 25 Erkek

 

Baraj Puanı
Öğretmenlik 200 Antrenörlük 160 Puandır. MS & SL 150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmiş zorunlu değildir Koordinasyon parkuru iyi olan adaylara önerilir özgeçmiş adayın sadece kazanmasına yardımcı olmuştur.Üniversiteyi özgeçmişi olmadan kazanan öğrencilerle konuşulup hazırlanmıştır bu yazı.

BENZER KILAVUZLAR