• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Gümüşhane Üniversitesi

Beceri - Koordinasyon Parkuru Uygulama

Aday, beceri-koordinasyon testine fotosel aralığından geçerek başlar ve birinci istasyona yönelir. Aday, 95 cm yüksekliğindeki atlama masası engelinin üzerinden geçerek birinci istasyonu tamamlar. Aday bu engeli geçerken istediği teknikle geçebilir fakat atlama masasının her iki tarafında bulunan ve adayın geçmek zorunda olduğu alanı sınırlayan iki çubuğun arasından geçmek zorundadır. Aday, engel üzerinden geçişi esnasında bu çubuklardan herhangi birini kırar ya da yerinden çıkarırsa denemesi geçersiz sayılacak ve sıfır(0) puan almış sayılacak

Aday 2. istasyonda kasa içindeki hentbol topunu alarak denge aletinin önünden belirtilen alana çizgide dahil olmak üzere 2 kez atış yapar ve topu tekrar kasa içine koyarak diğer istasyona geçer. Hentbol topu ne şekilde olursa olsun isabet etmez ya da adayın elinden kaçarsa aday hentbol topunu alarak belirtilen alanda atışlarını tamamlar ve topu kasa içine koyarak devam eder. Hentbol topu kasa içinden ne şekilde olursa olsun çıkarsa aday topu alarak kasa içine koymak zorundadır.

Aday 3. istasyonda yükseklikleri kadınlarda 50 cm’ye, erkeklerde 60 cm‘ye ayarlı 5 tane slalom engellerinden geçecektir. Bu istasyonda slalomlar yere ve birbirlerine bantla sabitlenecektir. Eğer aday bu istasyonda herhangi bir engeli yıkması yada kırması halinde denemesi geçersiz sayılacak ve sıfır (0) puan almış sayılacak. Adayın engellere dokunmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Aday 4. istasyonda kasa içerisindeki futbol topunu alarak 4 adet slalom arasından ayağıyla top sürmek şartıyla slalom yaparak (hem giderken hem de dönüşte) başlangıç noktasına döner. Başlangıç noktasında belirtilen çizginin gerisinden (çizgiyi geçmeden) topu aldığı kasaya doğru bir pas yapar. Aday pası yaptıktan sonra topun geriye dönüşünde - atış çizgisini geçtikten sonra-topu eliyle alıp kasaya koymak zorundadır. Aday pası yaptıktan sonra topun geri dönüşünde çizgiyi geçmeden eline alırsa pas atışını tekrar yapmak zorundadır.

Aday 5. istasyonda istediği kasadan başlayarak farklı renklerdeki sağlık toplarının yerlerini saat yönünde değiştirmek zorundadır. Aday, herhangi bir kasadan almış olduğu sağlık topunu, bir sonraki kasaya taşıdıktan sonra taşıdığı topu kasa içine koymak ve bu kasadaki farklı renkteki diğer sağlık topunu alarak bir sonraki kasaya yönelmelidir. Sağlık topu kasa içinden ne şekilde olursa olsun çıkarsa aday topu alarak kasa içine koymak zorundadır.

Aday 6. istasyonda kasadan basketbol topunu alır, basketbol topu ile slalom çubukları arasından slalom yaparak sonrasında işaretli huniler arasından geçerek pota altında adayın tercihine göre ister turnike atışı isterse diğer atış çeşitlerinden birini kullanarak isabetli bir atış yapar. Slalom geçişleri sırasında adaylar her bir slalom arasından geçmek zorunda ve basketbol topunu her slalom arasına bir kez vurmak zorundadır (4 slalom çubuğu arasına 3 kez top vurmalıdır). Sonraki vuruşlar adayın tercihine kalmıştır. Aday herhangi bir sebeple slalom çubuklarından birini devirirse denemesi geçersiz sayılacak ve sıfır (0) puan almış sayılacak. Slalom geçişi yapılıp işaretli huniler arasından geçildikten sonra yapılan atışta isabet şartı vardır. Atış sonunda isabet olmazsa aday aynı basketbol topunu alarak ister sağ taraftaki huninin etrafından isterse sol taraftaki huninin etrafından dolaşarak atışını tekrarlar ve sonrasında isabet ettirmeye çalışır. Diğer istasyona geçiş için basket şartı zorunludur . Aday isabetli atışını yaptıktan sonra basket topunu alarak kasanın içine bırakır ve diğer istasyona geçer. Basket topu kasa içinden ne şekilde olursa olsun çıkarsa aday topu alarak kasa içine koymak zorundadır.

Aday 7. istasyonda hunilerin etrafından dolaşarak mekik koşusu yapacaktır. Mekik koşusunda 3 adet huni vardır.

Son istasyonda aday koşu yönüne yatay yerleştirilmiş ve bar yükseklikleri ( bayanlarda alçak olan bar 110  cm - yüksek olan bar 125 cm ; erkeklerde alçak olan bar 120 cm - yüksek olan bar 135 cm ) farklı ayarlanmış paralel bar yer almaktadır. Bu istasyona gelen aday ilk paralel barın altından geçip içine girerek, diğer paralel barın üzerinden atlar. Aday ilk paralel barının altından, diğerinin ise üstünden geçmek zorundadır. Yüksek olan paralel barına çıkarken ve oradan aşağıya atlayışta adaylar el ve ayaklarını kullanabilir. Karın dönüşü ile paralel bardan geçiş kural dışıdır. Bu durumda hareket baştan tekrarlanır. İstasyonu geçen aday fotoselden geçerek parkuru tamamlar

 


Gümüşhane Üniversitesi
Gümüşhane Üniversitesi
Sınav Tarihi

01- 06 Ağustos 2017

Sınav Sistemi
Koordinasyon & Özgeçmiş
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan

Beden Eğitimi Bölümü

41 Erkek 28 Bayan

 

Baraj Puanı
Normal Lise 180 Puan MS&SL 150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmişi olan Koordinasyon Parkurundan iyi puan alacak adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR