• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Adıyaman Üniversitesi

 BECERİ-KOORDİNASYON PARKURU AÇIKLAMALARI

1.İstasyon(Öne Düz Takla): Aday, “başla” komutunu aldıktan sonra başlama çizgisinde fotosel arasından geçerek zamanı başlatır. Uzunluğu 2 metre, genişliği 1 metre olan jimnastik minderi üzerinde öne doğru düz takla atar.

İhlaller: Öne taklada eller ve sırt bölgesi mutlaka mindere temas etmeli, vücudun herhangi bir bölgesi minderin sağ veya sol tarafından dışarıya taşmamalıdır. Aksi takdirde aday görevli tarafından TEKRAR komutu ile uyarılarak adaydan hareketi tekrar etmesi istenir. Tekrar etmediği takdirde adayın parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.

2.İstasyon(Denge Aleti): Aday 5 ayrı bölgeden oluşan denge aletinin 1.(ilk) ve 5. (son) bölgelerine basmak şartı ile denge aletini boydan boya yürüyerek veya koşarak geçer. Denge aletinin yerden yüksekliği kadınlarda 55cm, erkeklerde 70 cm olacaktır.

İhlaller: Başlangıç çizgisinin ilerisinden harekete başlayan veya bitiş çizgisinin gerisinden önce dengeden düşen veya inen aday, düştüğü numaralı bölgeden tekrar denge aletine çıkarak devam etmek zorundadır. Aksi halde parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.

3. İstasyon(Üstten- Alttan Engel Geçişi): Adayın 3’ü üstten ve 2’si alttan olmak üzere toplam 5 engeli geçmek zorundadır. Üstten engelin yüksekliği 50 cm, alttan engelin yüksekliği ise 110 cm’dir.

İhlaller: Aday yere ve üste sabitlenmiş olan slalom çubuklarını kırması veya devirmesi durumunda adayın parkur derecesi geçirsiz sayılacaktır.

4.İstasyon (Sağlık Toplarının Taşınması): Aday 3 bölmeden oluşan kasadan sağlık toplarını diğer kasaya taşır.

İhlaller: Topları taşırken düşüren aday topu bulunduğu yerden alıp kasaya yerleştirmek zorundadır. Topu bırakırken top kasadan çıkarsa aday topu yeniden alıp kasaya yerleştirmek zorundadır, eğer aday topları kasaya koymadan parkura devam ederse parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.

5.İstasyon(Düz Slalom Koşusu): Aday 6 slalom çubuğunun arasından geçmek zorundadır. Aday slalom çubuklarının sol tarafından koşuya başlayacaktır.

İhlaller: Slalom çubukları yere sabitlenmiştir buna rağmen çubukları düşüren adayın parkur derecesi geçersiz sayılacaktır. Aday slalom koşusuna yanlış taraftan başlarsa durdurulup doğru yerden 14 girmesi için görevli tarafından uyarılacaktır. Aday uyarıyı dikkate almadığı takdirde parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.

6.İstasyon (Labirent Koşusu): Aday toplamda 50 metre uzunluğunda olan labirentin tamamını koşarak tamamlar.

İhlaller: Adayın kulvarların dışına çıkması veya kulvarları devirmesi durumunda parkur derecesi geçersiz sayılacaktır.

7.İstasyon (Sıçrama Tahtası): Aday yüksekliği 40 cm olan sıçrama tahtasının sağında ve solunda belirlenmiş olan altı (6) bölgeye sıçrama tahtasının üzerinden sağa(1)-öne(2)-sola(3)- öne(4)-sağa(5)- ve son olarak öne (6) sıçrama yaparak istasyonu bitirir. İstasyona giriş ve çıkışta tek ayak sıçrama yapılabilir geri kalan sıçramaların hepsi çift ayak olmak zorundadır.

İhlaller: Aday sıçrama tahtasında hata yaparsa, hata yaptığı yerden devam etmek zorundadır. Aday sıçrama esnasında engel üzerine basarsa veya sıçramadan ( yürüyerek, tek ayak v.b. ) engel geçişi yaparsa, görevli tarafından uyarılmasına rağmen hatanın yapıldığı yerden tekrar istasyona devam etmezse parkur derecesi geçersiz sayılacaktır. *Adayın son istasyondan sonra bitiş bölgesindeki fotoseller arasından geçerek süreyi durdurması gerekmektedir. Süreyi durduramayan aday tekrar fotosel arasından geçerek durdurma işlemini tamamlamalıdır. Aksi halde diskalifiye edilir. Tüm adaylara, Beceri-Koordinasyon Parkuru Sınavına girmeden önce SINAV GİRİŞ BELGESİ, sınavdan sonra SINAV SONUÇ BELGESİ teslim edilecektir. Sınav günü ve saatinde sınav yerinde bulunmayan adaylar, her ne sebeple olursa olsun (rapor dahil), ayrıca sınava alınmayacaktır. Özel yetenek sınavının tüm aşamalarında Fair-play ve sportmenliğe aykırı davranışta bulunan, sınav komisyonu, görevlilere ve diğer adaylara sözlü veya filli saldırı, hakaret vb. durumlar sergileyen, sınav malzemelerine zarar veren ve sınav kurallarını ihlal etmeleri halinde, adaylar komisyon kararı ile sınavdan diskalifiye edilirler. Ayrıca aday hakkında suç duyurusunda bulunulur.

Önemli Not: Beceri Koordinasyon Testi Süre ve Puan dereceleri Beceri Koordinasyon sınavı öncesinde ilan edilecektir. Beceri Koordinasyon Testi;

Tüm Adaylar için 14-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Sınav Başlama saati 14 Ağustos 2017 saat 09:00.

 


Adıyaman Üniversitesi
Adıyaman Üniversitesi
Sınav Tarihi

14 Ağustos-16 Ağustos 2017 (Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor salonu)

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan

Beden Eğtimi Bölümü

30 Erkek 20 Bayan 10 Milli

Antrrenörlük Bölümü

20 Erkek 15 Bayan 5 Milli

 

Baraj Puanı
150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmişi Çok İyi olan adaylar ve Koordinasyonu iyi olan adaylar düşünebilirler.Özgeçmiş %75 Etkili olduğu için Özgeçmişi olmayan adayların kazanması çok zordur.

BENZER KILAVUZLAR