• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) 2018 yılı çok daha  hareketli bir yıl olmaya simdiden başlamıştır. Yök birbiri üstüne açıklamaları besyo bölümü düşünen birçok aday için hayal kırıklığı olmuştur. Üniversitelerin Öğretmenlik bölümüne getirdiği 240.000 barajı birçok adayı umutsuzluğa kapılmasına neden olmuştur.

2018 Yılı Besyo Değisiklikler

2018 yılında genel sınav sisteminin ismi dahil her yönüyle değişmesi ve üst üste ertelenen tarih adaylarda olumsuz bir hava estirmektedir. YGS’nin yerini TYT’ye ( Temel Yeterlilik Testi) bırakması LYS’nin ise yerini AYT’ye bırakması ile birlikte  üniversitelere giriş sınavı birkez daha değişikliğe uğramıştır. Sınav tarihinin de başlangıçta 24 hazirana daha sonrasında 30 Hazirana alınması ile birlikte adaylar ve üniversiteler Özel yetenek sınavlarındaki kısa zaman için yoğun bir çalışma içerisine girmişlerdir.

Her yıl Besyo sınavlarına başvurular artış göstermekteyken birçok adayın bu kadar değişiklikte ne yapacağını bilemez hale gelmiştir. Besyo düşünen adaylar 240.000 barajının değişmesini beklemektedir. Fakat hali hazırda yeni bir açıklamanın olmaması 240.000 barajının olacağı anlamına gelmektedir. Bu yıl bir çok üniversitenin Öğretmenlik bölümlerinde kontejanların boş kalması söz konusudur. Türkiye’de bulunan üniversitelerin beden eğitimi bölümlerinin kontejan boşluğu nedeni ile kapatılması gündeme gelmesi içten bile değildir.

Mayıs ayının ortalarına gelinmesi ile birlikte birçok üniversite sınav tarihlerini açıklamaya başlamıştır. İlk olarak İstanbul üniversitesi sınav tarihini açıklamıştır. Kılavuzunu henüz açıklamamış olmasını 240.000 barajı ile ilgili gelecek habere bağlamaktayız. Bütün üniversitelerin sınav tarihlerini en geç haziran ayının sonuna kadar açıklayacağını biliyoruz. Üniversiteler 2018 Besyo sınavlarında çok fazla değişikliğe gideceğini düşünmemekteyiz. Birkaç üniversitenin özel yetenek sınavlarından vazgeçip tercih ile alıma geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bunlar ile ilgili üniversite üniversite yazımız olacaktır. Besyo bilgiler olarak bütün adaylara sınavlarda başarılar dileriz.