• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) ve Spor Bilimleri Fakülteleri (SBF) bu yıl öğretmenlik bölümü alımlarını ÖSYM’nin aldığı karar ile sıralama barajı ile alacaktır.

ÖSYM aldığı son karar ile özel yetenek sınavı ile alım yapan öğretmenlik bölümlerine 240 bin barajı getirmiştir. Bu karar Türkiye geneli bütün üniversitelerde uygulanmaktadır. Birçok üniversite ve dekanın itirazlarına rağmen herhangi bir değişiklik şimdiye kadar gerçekleşmemiştir.

Geçen yıl 240 bin barajı getirilmiş ve sonrasında gelen itirazlar doğrultusunda ÖSYM tarafından bu sistem geri çekilmiştir. Önceki yıllarda Besyo ve Sbf’lerin özel yetenek sınavı ile alan üniversitelerin hepsi kendi baraj puanlarını kendileri oluşturmaktaydılar. Fakat ÖSYM öğretmenlik bölümleri hakkında bir karar çıkararak üniversitelerin öğretmenlik bölümleri herhangi bir değişiklik olmadığı sürece baraj puanı sistemi ile değil de sıralama yöntemi ile başvuru yapılacaktır.

240 Bin barajı Başvuruları

240 Bin barajı ÖSYM’den haziran ayının başına kadar bir açıklama gelmediği sürece öğretmenlik bölümüne başvuracak adayların tamamı Türkiye geneli sıralamasında 240 Binin altında bir sıralamaya girmesi gerekecektir. Bu sıralama giremeyen aday öğretmenlik bölümlerine başvuruda bulunamayacaktır.

240 Bin barajı geri çekilmemesi ihtimalleri birçok Besyo düşünen aday ve akademisyenleri huzursuz etmektedir. Bunun sebebi bir önceki yıllarda besyo öğretmenlik bölümüne başvuruda başvuru yapan adayların genel sıralamalarına bakıldığında 240 bin barajına giren adayın çok az olduğunu görmekteyiz.

Besyo Bilgiler olarak bizler elbetteki öğrencilerin çalışmasından yanayız fakat genel bi ortalamaya baktığımızda 240 bin barajının ortalama 300 puana denk geldiğini ve bu puanın besyo düşünen adaylar için oldukça zor olduğunu görmekteyiz. Önlem olarak düşündüğümüz sistemde  çok basit seçim öncesine kadar diğer sosyal platformdaki arkadaşlarımızın da uyguladığı bir sistemdir. Hem ailelerinizin hem de çevrenizdeki arkadaşlarınızdan destek alarak  sikayette bulunabilirsiniz. Besyo camiası olarak bu sistemi mevcut dönemlerde uygulanamayacağı ve bu sistem için ülkede TYT sınavlarına hazırlanan adayların Besyo bölümü düşünen adayların bu sıralamaya girmesinin güç olacağını kendi ifadeleriniz ile  belirttiğimiz linklere girerek sizlerde destekleyebilirsiniz.

240 Bin barajı düşünce yapısı için güzel olabilir fakat mevcut dönemde 240 Bin barajı gelmesi durumunda birçok aday  bu konuda sıkıntı yaşayacaktır. Aynı zamanda birçok üniversitenin Beden eğitimi öğretmenliği bölümüne öğrenci bulması güç hale gelecektir.

Başbakanlık: https://www.bimer.gov.tr/

Cumhurbaşkanlığı : https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanina-yazin

Bu linkleri kullanarak sesimizi duyurabileceğimizi düşünüyoruz. Besyo Bilgiler Her Zaman Besyo düşünen ve Besyo Bölümlerinde okuyan Besyocuların yanında.