• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Bilimleri Fakülteleri sınavları 2018 senesinde temmuz ayında yapılacaktır. Bu nedenle öğrenciler TYT sınavı olan 1 oturum sınav sonuçlarına göre  TYT sınavından aldıkları puanları ile başvuru yapabileceklerdir. TYT puanından elde edilen puan eğer adayın gitmek istediği üniversitenin  baraj  puanına yetiyorsa TYT puanı   başvuru hakkı olacaktır. Fakat adayın başvuru hakkı olsa bile üniversitelerin belilediği özel yetenek sınavlarına tabi tutulacaktır. Peki adaylar özel yetenek sınavlarında başarılı olabilmek için neler yapmalı, özel yetenek sınavlarında başarılı olmanın yolları nelerdir?

Hazırlık Kurslarına Gidilmeli mi? Gidilmemeli mi?

Besyo Bilgiler olarak biz hiçbir zaman kurs odaklı  bilgi paylaşmak  yerine olaylara her zaman objektif bakmaktan yanayız. Ama her ne olursa olsun polyannacılık oynamanında kimseye bir faydası olmayacağınında farkındayız. İlk olarak kursa gitmek istemeyen, imkanı olmayan veya bulunduğu şehirde kurs olmayan arkadaşlarıma bilgilendirme yapacağım. Eğer profesyonel ve ya iyi bir sporcu iseniz  kursa gitmeden  bilinçli bir şekilde hazırlanarak ve gitmek istediği üniversiteyi iyi analiz ederek kılavuzunu inceleyerek geçmiş dönemlerinde alımlarını nasıl yapmış buna bakarak ve sporun içinden geldiğinizi düşünerek araştırmalarınızı iyi yorumlarsanız başarılı olabilirsiniz. Yaptığımız genel araştırmalara göre kursa gitmeden kazanan adayların kendi içlerinde üniversiteyi kazananların %15 – 20 ‘yi geçmediği gözlemlenmektedir. Ama diyelim ki kursa gitme imkanınız gerçekten yok ve ya bulunduğunuz şehirde kurs yok arkadaşlar sizlere ilk  tavsiyemiz  tercih ile alan üniversiteleri  tercih etmeniz  ikinci olarakta bulunduğunuz şehirdeki veya sosyal medyadan kurs hocaları ile iletişime geçerek  kursa gitmeseniz bile hocaların  bilgilerinden istifade etmeniz çok yararınıza olacaktır.

Kursa Gitmeyen Öğrencilerin Karşılaşacağı olumsuzluklar

Düzenli bir antrenman sistemi olamayacağı için fiziksel yetersizlik

Profesyonel bir antrenman olmayacağı için sakatlanma riski

Fiziksel ve Mental olarak eksiklikler

Sınav ile ilgili takip ekstra zaman kaybı

Motivasyon eksikliği

Malzeme eksikliği

Sadece koşu antrenmanlarıyla olmayacağı için  Koordinasyon eksikliği

Tek başına bir kişinin salonu olmayacağı için koordinasyon alanının yokluğu

Sınav tecrübesizliği

Sınav kayıt evrak tecrübesizliği

Kursa Giden Öğrencinin Kazançları

Bu yazımız kaliteli bir kurs baz alınarak yazılmaktadır.

Profesyonel bir ekip

Sistemli bir antrenman metodu

Motivasyon

Fiziksel ve Mental Yeterlilik

Antrenör bolluğu

Malzeme ve Ölçüm cihazlarının bulunup kaliteli olması

Kurs yetkilisinin sizler için rehberlik etmesi

Üniversitede istenilen evraklar için sizin önceden bilgilendirilmeniz

Sakatlık olasılığının azalması

Alan ve Yer Kalitesi bunun sonucunda da gelen verimli antrenman

Gideceğiniz üniversitelerin sizlerin isteklerinin yanında Öğrencinin özelliklerinin kontrol edilerek  gitmesi gereken üniversiteye yönlendirilmesi

Örn. Aday Gazi Üniversitesini istiyor fakat  Özellikleri Ankara Üniversitesi onun için daha uygun ve kazanma olasını daha yüksek (bunu kurslar kendi tecrübelerine ve geçmiş yılları baz alarak değerlendirir) ise öğrenciyi bilgilendirir ve Öğrenciyi yönlendirir. Bunun sonucu ise Öğrencinin bir sene daha vakit kaybetmemesidir.

Evet arkadaşlar Besyo Bilgiler olarak Kurslar hakkındaki fikirlerimizi sizinle paylaştık umarım beğenmişsinizdir.