• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo sınavları 2017 senesinde haziran ayının sonunda başlamıştır. Eylül ayının başına kadar da devam etmiştir. 2018 senesinde ise bu süreç biraz daha kısalmıştır. Bunun başlıca sebebi elbetteki yeni sınav sistemidir. TYT'nin haziran ayında olması, sınavın temmuzda açıklanacak olması ve okullarında eylül ayında açıldığını varsayarsak Türkiye’de ortalama bu sene açılacak  üniversiteler ile birlikte 90 tane üniversitede BESYO ve SBF olacağını göz önünde bulundurursak 70 gün içerisinde 90 tane üniversitenin özel yetenek sınavı olacağını düşünüyoruz.

Burdan bütün BESYO ve SBF’lere hazırlanan bütün öğrencilere tavsiyemiz sınava çok iyi hazırlanmaları ve aynı hafta içerisinde belki 8-10 üniversitenin sınav yapacağını düşünürsek adayların ne istediğini, hangi üniversiteyi istediğini ve hangi üniversitenin sınavına fiziksel açıdan daha iyi olduğunu çok iyi analiz etmeliler çünkü aynı hafta içerisinde 8-10 üniversitenin sınav yapması demek adayların birçok üniversite sınavlarından vazgeçmeleri anlamına gelmektedir. Burdan  çıkan sonuç hem sizin hemde besyo hazırlık kurslarının  tercihlerini çok iyi yapmalarıdır.

Besyo Sınavlarında Değişiklik Olacak Mı ?

Besyo sınavlarında yani özel yetenek sınavlarında her sene üniversiteler ufak tefek değişiklikler yapmaktadırlar. Fakat bu değişiklikler köklü olarak çok nadir yapılır. Elbetteki değişiklik olacak fakat bütün üniversitelerin aynı anda değişiklik yapması beklenmemektedir. Besyo Bilgiler olarak bu konuların her zaman takipçisi olacağımızı her zaman bilmenizi isteriz.

Besyo Sınavları 2018’de Zor Mu Olacak ?

Arkadaşlar her sene binlerce insan beden eğitimi bölümlerine hazırlanmaktadır. Bazıları başarılı olsada bazılarının başarısız olması mecburidir. Bunun da en büyük nedeni üniversitelerin belirlediği kontenjandan daha çok talep olmasıdır. Besyo Bilgiler olarak bizce bu sene besyo’ya hazırlanan bütün öğrencilerin yeni sistem yani TYT bakımından şanslı olacaklarıdır. Bunun nedeni ülkemizde ne zaman bir sistem değişse ve bunun denemesine giren ilk öğrencilere zor sorular soramayacağıdır. Sınava iyi hazırlandığınız sürece ve tek hedefiniz besyo olduğu sürece zor görünen şey zaman içerisinde kolaylaşır bunu unutmayınız!

Not : Sınav tarihlerini, kılavuzlarını ve kılavuz analizlerimi görmek için sistem içerisindeki kılavuzlar bölümünden 2018’e tıklayarak bütün detaylara ulaşabilirsiniz.