• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo’lara alımlar üniversitelerin %90’nında  özel yetenek sınavları ile olmaktadıır. Özel yetenek sınavlarına başvuruda bulunabilmek için her üniversitenin kendisinin belirlediği bir baraj puanı mevcuttur. Baraj puanları kimi üniversitelerde 160 puan iken kimi üniversitelerde 300 puandır. Yeni sınav sistemi ile birlikte TYT puanı ile alım yapılacaktır. Besyo sınav sistemlerinin  geneli iki aşamalı olmaktadır. Bu aşamalar branş ve koordinasyon sınavıdır. Bazı  üniversitelerde bu durum tek aşamalı bazılarında ise dört aşamalı olmaktadır.

Besyo Başvuru Şartları

TYT sınavına girmiş olmak

Üniversitelerin belirlediği baraj puanını almış olmak

Üniversite şartları arasında özgeçmiş zorunluluğu var ise özgeçmiş belgesini hazırlamak

Liseden mezun olmuş olmak

"Besyo veya Sbf özel yetenek sınavlarına girmesinde sağlık açısından sorun yoktur"ibaresi bulunan sağlık raporu almak

Lise diploması

TYT çıktısı

2 adet vesikalık fotoraf

Varsa üniversitenin istediği özel istekler

Besyo Sınavlarında Kullanılan  Genel Aşamalar

Branş Sınavı

Beceri-Koordinasyon Sınavı

Koşu Sınavları

T-Çeviklik Testi

İllinois Çeviklik Testi

Özgeçmiş

Sıçrama Testi

Sağlık Topu Fırlatma Testi

Esneklik Testi

Mekik Koşusu

Zikzak Koşu Testi

30 Metre Sürat Koşusu

Geriye Sağlık Topu Atma

Durarak Uzun Atlama

800  ve 1500 Metre Koşu

Dikey Sıçrama

El – Pençe Kuvvet Testi

Cinnastik Sınavı

Ve buna benzer birçok test üniversitelerin sınav sistemlerinde mevcuttur.Bu testler tek bir üniversite için geçerli değildir ve değişkenlik gösterebilir. Üniversiteler her sene aldığı kararla ya bir önceki sınav sisteminde devam etme kararı alır ya da  aynı sınav sistemi ile devam eder.Bizde size en uygun üniversiteyi sitemizde bulunan  kılavuzlardan kontrol ederek karar verebilirsiniz.

NOT: Besyo sınavları her ne kadar zor gibi görünsede aslında düzenli bir antrenman ve hedefinizi bilğiniz takdirde kazanılması kolay olmasa bile mutlu sona ulaşabilmeniz tamamen sizin çalışmanıza ve hedeflerinizde ne kadar kararlı olduğunuz önemli bir etkendir. Eğer kendi çalışmalarınızın yeterli olduğunu düşünmüyorsanız  sizde çevrenizdeki kursları araştırarak size en uygun kursu bulmanızı tavsiye ederiz. Eğer çevrenizde  buna benzer kurslar yoksa bizim önerdiğimiz kurslarla görüşmenizi tavsiye ederiz.