• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

 Formasyon kelime anlamı olarak biçimlendirme  anlamı taşımaktadır. Besyo’larda bu durumu kısaca özetleyecek olursak eğer antrenörlük, yöneticilik ve rekreasyon bölümünden mezun veya bu bölümde okuyan öğrencilerin öğretmen olmak  isteğinden dolayı öğretmenlik bölümü formasyonu almak istemeleridir. Bu konuda iki ayrı düşünce mevcuttur. Öğretmenlik bölümü okuyanlar zaten kpss sınavlarının zorluğu ve   yeterince puan alamadıkları için atanamıyorlar hal böyle olunca aynı zamanda  bir de diğer bölümlerin formasyon alıp kendilerine rakip olmalarını istemiyorlar. Antrenörlük, Yöneticilik ve Rekreasyon bölümünde okuyanlar ise  benzer dersler almalarından dolayı  formasyon okuyup öğretmenlik bölümü formasyon diploması almayı istemelerini de biz onlara bir hak olarak görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Formasyon Düzenlemeleri

Milli eğitim Bakanlığı yeni bir çalışma içerisinde bu yıl formasyonları kaldırıp yerine bölümünüzden mezun olduktan sonra aynı  yüksek lisans yapar gibi 1 yıllık bir eğitim alarak  tezsiz mezuniyet eğitimi verilmesi yönünde bir çalışma bulunur.Peki bunun yararı ne olacaktır? Arkadaşlar bunun yararı artık formasyon bu sene var mı yok mu diye düşünmek yerine öğretmenlik isteyenler artık bu korku ile yaşamak zorunda kalmayacak. Umarım bu çalışma bir an önce sonlanır ve diğer bölümlerde okuyan arkadaşlarımız rahat bir nefes alır.

Formasyon almanın şartları nelerdir?

Formasyon alabilmek için başlıca şart okuduğunuz bölümdeki genel ortalamanız 2.5 ve üzeri olmalıdır.

Formasyon almak istediğiniz bölüme uyumlu bir bölümden ya mezun ya da okuyor olmanız gerekmektedir.

Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK)  her sene  formasyon eğitimi verebilecek üniversiteleri belirler ve bir bildiri ile yayınlar

Her sene farklı üniversiteler formasyon eğitimi verebilirler bu üniversitenin o sene formasyon vermeye yeterli olmasına bağlıdır.

Formasyon alan bir öğrenci formasyon belgesini alsa bile kendi bölümünden mezun olmak zorundadır.

Formasyon ile Öğretmenlik bölümü  arasındaki  fark ;

Arkadaşlar geçmiş yıllarda formasyon çok tercih edilmese bile son dönemlerde oldukça popülerdir. Bunun başlıca nedeni rehberlik danışmanı ve hazırlık kurslarının  öğrencilerini formasyon alınabilmesini  söylemesidir. Bu yanlış bir açıklamada değildir. Geçmişte olsa formasyon alanla almayanlar arasında bir puan farkı vardı ama mevcut sistemde öğretmenlik mülakatlarının ortaya çıkmasıyla birlikte  bu durum ortadan kalkmıştır. Formasyon alan ile almayan arasında bir fark yoktur. Bu böyle devam edecek diye bir garanti  yoktur. Ama mevcut sistemde ülkemizin yeni sistemleşmeye geçtiği bu dönemde uzunca bir sene değişeceğini biz düşünmüyoruz.

2018 öğretmen ataları şartları

Kpss puanı

Genel ortalamanız

Mülakat puanınız (sözlü)

Staj başarı puanı

Seçki dosyası puanı

Burdan formasyon düşünen arkadaşlarımıza uzunca bir süre içlerinin rahat olmasını söylüyoruz.Yeni gelecek sistemle birlikte bu korkular son bulacak ve artık formasyon standart bir hal alacaktır.